Op de Film-set in Nigeria

19-10-2017

Somto, het jongste broertje van mijn man is toch wel echt het zonneschijn in huis. Hij is super lief, behulpzaam en altijd vrolijk. Zijn aanwezigheid ergens blijft nooit lang onopgemerkt en feestjes beginnen meestal op te fleuren als hij binnen komt. Al om al een geweldige jonge man en ondanks dat hij nog op de universiteit zit weerhoud hem dit niet om ernaast ook nog te acteren. Hij heeft al in een paar Nollywood filmen gespeeld naast de meest bekenden acteurs van Nigeria.

Op een dag vroeg ik hem hoe dat allemaal in z'n werk gaat, want ik ben van natuur uit ontzettend nieuwsgierig. Somto aarzelde niet lang en vroeg mijn man of hij niet een keer langs de set wou komen met mij. Zodoende zijn wij een paar dagen later naar de set in Asaba gereden.

In eerste instantie was ik verbaasd omdat het allemaal op geen enkele manier is afgesloten zoals je zou verwachten. De opnames werden ergens in een rustige hoek bij een klein straat restaurantje gemaakt. Kinderen renden overal rond en wouden (net als mij) alles goed zien. Iedereen werd wel gevraagd om stil te zijn om de opnames niet te storen. Het was interessant om iets dergelijke eens live en van dichtbij mee te maken.  

Nadat deze ene scene was opgenomen nam de regisseur bepaalde punten met de acteur door en werd er een kleine pauze ingelast om nog een beetje te repeteren. Somto nam deze kans om mij aan iedereen voor te stellen. Dit vond ik wel bijzonder want de twee dames zijn 2 van de meest bekende acteurs in het land en ik heb al heel wat films van hun gezien. Ze waren super vriendelijk, en deden helemaal niet uit de hoogte. Er werd gesproken en grapjes gemaakt. Even later werd er weer aan het werk gegaan en vond mijn man dat het weer tijd werd om te vertrekken.

Het was kort maar krachtig allemaal, maar het gaf mij een idee van hoe het allemaal in zn werk gaat op de film set in Nigeria. Een ervaring die ik zeker koester, want ook al was het geen Hollywood was het toch heel bijzonder.